Canadian
Pastans League

Farfalle s pečenými jablky,
hroznovým vínem, borůvkami
a javorovým sirupem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Farfalle
  • 2 jablka nakrájená na plátky
  • 1 celá skořice
  • 100 g hroznového vína
  • 100 g čerstvých borůvek
  • javorový sirup dle chuti
  • 200 g smetany crème fraîche
  • 100 g másla

Postup

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte máslo, skořici a při mírné teplotě nechte vyluhovat asi 2 minuty. Přidejte jablka a orestujte. Přidejte borůvky, hroznové víno, těstoviny a krátce orestujte. Naservírujte na talíř a podávejte s javorovým sirupem a smetanou crème fraîche.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Kanada

rozloha 9 985 000 km2
populace 38 250 000
hlavní město Ottawa
vzdálenost z ČR 6 333 km

Kanadská kuchyně je silně ovlivněna gastronomií francouzskou, britskou a samozřejmě také americkou. Odtud pramení velká obliba hamburgerů, hotdogů, žebírek a steaků. Hojně zastoupené jsou ale také ryby a mořské plody a zelenina v podobě svěžích salátů. Kanaďanům nejsou cizí sladké chutě – není divu, když k jejich národním pokladům patří javorový sirup. Ten často používají místo cukru jako sladidlo.