Pastaroo!

Torti s krevetami, dýní, červenou řepou
a česnekovo-petrželovým máslem

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Torti
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 1 stroužek česneku nakrájeného na malé kostky
  • svazek hladkolisté petrželky nakrájené nadrobno
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 dýně hokaido oloupaná a nakrájená na malé kostky
  • 400 g pečené řepy nakrájené na malé kostky
  • 500 g krevet
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Smíchejte máslo s česnekem a petrželkou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, dýni a orestujte při mírné teplotě doměkka. Zvyšte teplotu, přidejte červenou řepu, krevety, ochuťte solí a pepřem a orestujte. Přidejte česnekovo-petrželové máslo, uvařené těstoviny a promíchejte. Naservírujte na talíř a ozdobte lístky petrželky.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Austrálie

rozloha 7 692 024 km2
populace 26 078 480
hlavní město Canberra
vzdálenost z ČR 16 039 km

Australské kulinářské umění je založeno na místních surovinách. Do velké míry je ovlivněno kuchyní anglickou, částečně i francouzskou. Pro ostrovní zemi jsou typickými specialitami dary moře, ale také exotické pokrmy ze pštrosího či klokaního masa. Díky vhodnému podnebí se zde značné oblibě těší grilování. Ve světě jsou známé i australské nápoje – výborné víno a pivo.