Pasta chou chej

Čerstvé rolky z rýžového
papíru plněné špagetami,
vepřovým masem a krevetami
s vietnamským dresinkem

4 porce

Ingredience

  • 200 g Adriana Spaghetti 2 minuty
  • 4 rýžové papíry
  • 8 uvařených krevet
  • 200 g vepřové krkovice
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 100 ml sójové omáčky
  • 100 g ledového salátu nakrájeného na tenké nudličky
  • svazek čerstvé máty
  • 50 ml rybí omáčky
  • 25 ml rýžového octa
  • 40 g cukru
  • 150 ml vody
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku nakrájený na malé kostičky
  • 1 chilli paprička nakrájená na malé kostičky

Postup

Rozehřejte hrnec, přidejte 3 litry vody, sójovou omáčku, badyán, skořici a přiveďte k varu. Přidejte vepřovou krkovici a vařte doměkka. Maso nechte vychladnout a nakrájejte na plátky. Na dresink v rendlíku smíchejte rybí omáčku, rýžový ocet, cukr, 150 ml vody, přiveďte k varu a dejte stranou. Ochuťte česnekem, chilli, limetkou a nechejte vychladnout. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout. Rýžový papír namočte do teplé vody a rozprostřete na pracovní desku. Přidejte uvařené krevety, plátky krkovice, ledový salát, mátu, těstoviny a zarolujte. Naservírujte na talíř a podávejte s vietnamským dresinkem.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Vietnam

rozloha 331 690 km2
populace 97 470 000
hlavní město Hanoj
vzdálenost z ČR 8 328 km

Vietnamská jídla jsou známá rafinovanou kombinací chutí, kdy se mísí slané se sladkým, kyselé s pikantním, anebo také vše dohromady. Místní kuchyně si navíc zakládá na maximální čerstvosti jednotlivých ingrediencí, a i proto je pokládána za jednu z nejzdravějších na světě. Nezbytnými dochucovadly jsou sójová a rybí omáčka a také čerstvé bylinky jako koriandr, bazalka či perila. Velmi oblíbená je nudlová polévka pho.