King of Pasta

Smažená ryba s penne
a hráškovou omáčkou

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Penne
  • 400 g čerstvé tresky
  • 225 g hladké mouky, plus mouka navíc na obalení
  • 285 ml studeného piva
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • špetku garam masala
  • olej na smažení
  • svazek máty
  • 50 g másla
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 700 g hrášku
  • 1 citron
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a orestujte cibuli. Dejte si stranou 100 gramů hrášku a zbytek přidejte do hrnce, orestujte a zalijte 500 ml vody. Přidejte mátu, ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a krátce provařte.
Dobře rozmixujte.
Tresku naporcujte na menší kousky. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, pivo a koření garam masala. Rozehřejte dostatečné množství oleje, abyste mohli rybu usmažit. Ochuťte rybu solí a pepřem, obalte v mouce, následně v těstíčku a vložte do horkého oleje. Smažte do křupava z obou stran. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Ohřejte připravenou hráškovou omáčku, přidejte zbylý hrášek, těstoviny a krátce provařte. Naservírujete na talíř se smaženou rybou a podávejte s citronem.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Velká Británie

rozloha 243 610 km2
populace 67 330 000
hlavní město Londýn
vzdálenost z ČR 1 032 km

Velká Británie má neprávem pověst země, která vlastně žádnou národní gastronomii nemá. Není to ale vůbec pravda. Britská kuchyně se vyznačuje pokrmy se sladěnou a nápaditou chutí. Nalezneme zde inspiraci z bývalých kolonií – převážně z Indie –, ale také z jednotlivých regionů britských ostrovů. Zřejmě nejznámější jsou vydatné snídaně, oblíbené fish & chips, klasická pečeně s yorkshirským pudinkem a pečenými bramborami či vyhlášený odpolední čaj.