Pastazilla!

Spaghetti s lososem, žampiony, hlívou
ústřičnou, špenátem a omáčkou teriyaki

4 porce

Ingredience

  • 400 g Adriana Spaghetti
  • 800 g čerstvého lososa nakrájeného na 4 porce
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 150 g hlívy ústřičné nakrájené na plátky
  • 150 g žampiónů nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 250 ml omáčky teriyaki
  • 1 svazek jarních cibulek nakrájených na plátky
  • 100 g opražených sezamových semínek
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

Lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte. Přidejte česnek, zázvor a orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.

V RECEPTU JSME POUŽILI

Japonsko

rozloha 377 835 km2
populace 126 476 461
hlavní město Tokio
vzdálenost z ČR 9 070 km

Japonská kuchyně je možná nejrozpoznatelnější ze všech. Je typická přípravou pokrmů z čerstvých surovin s lákavým vzhledem a harmonickým propojením jednotlivých chutí, často jen s minimální tepelnou úpravou. Z ingrediencí nesmějí chybět ryby a plody moře a zelenina. Mezi známé pokrmy patří sushi, vydatná polévka ramen a nekonečné variace s japonskými nudlemi.